Полицейски календар


Този календар за новата 2013 година ми попадна вчера и бързам да го споделя с вас. Не бих казала, че има история – просто като малък жест го получихме по служебен път. Но не това е важното. С него искам да ви разсмея! Дали ще успея само вие ще кажете ;).

начална

Ще кажете „Е-е какво, календар като календар, какво ново ще видим?“, но няма да сте прави. Лично на мен ми е за първи път :).

Обърнете внимание как новата 2013 година започва от 2-ра дата, просто 1-ви липсва. След това вижте почивните дни – неочаквано се превръщат в работните делнични сряда и четвъртък. Явно полицаите нямат право на почивка през Януари…

м. януари

Учудващо, но месец Февруари е точен!

м. февруари

Но вижте месец Март! Сигурно няма да ви учуди вече, че някои съботи и недели се превръщат в сряда и четвъртък (6 и 7; 13 и 14). Но пък сигурно не сте виждали и чували за високосен Март! Ами насладете му се :).

м. март

Месец Април за разнообразие отново е във форма :).

м. април

Мисля обаче, че месец Май е гвоздеят на програмата :). Първата дата от месеца, която се пада в сряда отново липсва. Липсва и третия ден от месеца. Отново всички съботи и недели са съответно сряда и четвъртък. Двадесет и четвъртия ден от месеца незнайно по какви причини го няма. За трети път в този месец липсва ден :).

м. май

Останалите месеци от годината са точни! Това как са го постинали и идея си нямам :).

м. юним. юлим. августм. септемврим. октомврим. ноемврим. декември

Така и не ми стана ясно, въпросните отдели в родната Полиция ще работят ли или ще си почиват? И кога по колко? А на тях дали този календар им е ясен? И изобщо нужен ли им е такъв, след като не са обърнали внимание и са ни го подарили? А колко ли фирми са получили такива новогодишни подаръци?

Аз на тези въпроси не мога да си отговоря, но пък с колегите се посмяхме вчера от сърце!

В интерес на истината не пропуснах да подразня и половинката и мисля, че успях! Сутринта ми каза сериозен „И не забравяй, че не Полицията е отпечатвала календара!“.

Дано с тази си публикация съм успяла да ви развеселя в иначе така сивото ни ежедневие!

Желая ви умихнат ден!

2 thoughts on “Полицейски календар

  1. Този календар има потенциал. Коментара също е с тънък хумор. Такива статии са разтоварващи и успокояващи.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.