Шоколадови бонбони с дулсе де лече


P1140754-1

Едва ли има някой, който да не е чувал за карамелената сладост дулсе де лече. От години се каня да си я направя у дома, но така и не събрах смелост. И като прочетете това да не си помислите, че съм мислила да варя мляко и захар часове наред? Просто не събрах смелост да сваря няколко консерви кондензирано мляко. На помощ ми се притече половинката. Той изяви желание и беше стриктно инструктиран как консервите не трябва да остават без вода за не гръмнат. След три часа варене (навън за по-голяма безопасност) вече имахме карамел. Ммм, толкова вкусен… Ентусиазирана от това че има кой да ме замести в тази работа не съм видяла какви консерви му подавам и в тенджерата освен посладени се оказаха и неподсладени. Сега не знам за какво да ги използвам неподсладените след толкова варене, но друг въпрос…

За да си приготвите тези вкусни бонбонки са ви нужни шоколад, дулсе де лече и за разкош може лешник.

Направата им не е сложна, но се пригответе за малко омазване в шоколад :).

Настържете на дребно шоколада и го разтопете на водна баня.

P1140747-1

С помощта на четка за рисуване омажете с плътен слой от разтопения шоколад силиконовите форми. Оставете ги във фризера за 5-10 минути за да стегне шоколада. След това ги извадете от там и повторете процедурата.

P1140749-1

Ако желаете сложете във всяко гнездо по един лешник и по малко дулсе де лече. Не пълнете гнездата до горе, а оставете малко място за да може да „запечатате“ бонбоните.

P1140751-1

Отново поставете силиконовата форма във фризела за малко за да стегне крема. Извадете и допълнете с разтопен шоколад. Загладете и внимавайте да не излиза от самите гнезда за да не се развали формата на бонбоните. За кратко отново поставете във фризера за да стегне шоколада. След това можете да извадите шоколадовите бонбони от силиконовата форма и да ги сложите в индивидуални хартиени капсули. Съхранявайте в хладилник.

P1140757-1

Комбинацията от шоколад, дулсе де лече и лешник е невероятна! Определено направата им ще се повтори много пъти у дома!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s