Мариновани сиренца


rsz_img_3316-2

Маринованите сиренца са добре познати от години. Всеки си ги прави в къщи с наличните подправки. И у дома не е по-различно. Много стара рецепта, с различен облик всеки път, прави се според вкуса ви. Аз ще ви представя само един вариант от многото такива, така както го приготвих и снимах за вас.

rsz_canon17-2

Необходими продукти:

сирене

зехтин

босилек

магданоз

риган

розмарин

мащерка

черен пипер

rsz_img_3210-2

Начин на приготвяне:

Според големината на буркана, в който ще приготвите маринованото сиренце, са и продуктите. За това не посочвам дори ориентировъчни грамажи. Приготвянето е изключително лесно, направо като детска игра. Нарежете на хапки/кубчета сиреното и го сложете в буркана. Нарежете една част от босилека и магданоза на дребно, сложете ги в буркана с останалите насипни подправки. Между стените на буркана и сиренето сложете по някоя клонка мащерка и стръкове магданоз и босилек. Напълнете буркана със зехтин така, че да покрие сиренето. Затворете добре буркана, разклатете го няколко пъти и го оставете на хладно място за няколко дни. Това е начина на приготвяне, както казах много лесен и бърз. Най-голямата трудност в рецептата идва от чакането. Направо е непосилно да гледаш 5 дни тази красота, като знаеш каква е вкусотия! Но се налага! Колкото повече сиренцето си почива, толкова е по-вкусно после. Идеално е с домашна ракийка.

rsz_img_3213-2

Хайде сега бързо вземайте по един буркан и го напълнете, че да видите за какво иде реч ;).

rsz_img_3348-2

Реклама

6 thoughts on “Мариновани сиренца

    • Да, може да се сложи и лютиво, за тези които обичат, но у дома не всеки го яде и за това обикновено го пропускам. Иначе може и с подправките да се импровизира. Благодаря за посещението, Гери 🙂

  1. Чудесно изглежда, ще си го приготвя – идеално е за домашното ни червено вино 🙂
    Поздрави, Маги

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.